%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b18

Πεζοπορικές Διαδρομές

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ατελείωτα χιλιόμετρα μονοπατιών μέσα από πανέμορφα δάση από έλατα και καστανιές, σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Κάθε Σάββατο πρωί οργανώνονται ομαδικές πεζοπορίες με οδηγό, σε συγκεκριμένα μονοπάτια. Για αναλυτικές πληροφορίες και χάρτες των διαδρομών πατήστε εδώ.

Ορειβατικές Διαδρομές

Κρυονέρια-Τσεκούρα: Από το χωριό Κρυονέρια συνεχίζουμε για Περδικόβρυση. Μετά 2 χλμ περίπου κι αφού περάσουμε πέτρινη βρύση, συναντάμε αριστερά του δρόμου το μονοπάτι. Με σχετικά μικρή κλίση και περνώντας πέτρινο αλώνι και ένα ξέφωτο φτάνουμε σε καλάνι με πηγή. Από εδώ το μονοπάτι γίνεται απότομα ανηφορικό στη ράχη δεξιά μας. Φτάνοντας στην κορυφή της ράχης την ακολουθούμε και βγαίνουμε σε διάσελο μπροστά μας. Χωρίς μονοπάτι αλλά με καλή σήμανση και σε γυμνό βραχώδες έδαφος, ακολουθώντας την κορυφογραμμή δεξιά μας, φτάνουμε στην Τσεκούρα. Το μονοπάτι κινείται στο μεγαλύτερο μέρος του μέσα σε ελατόδασος .

Aνω Χώρα-ΤΣΑΚΑΛΑΚΙ: Από την πλατεία και ανηφορίζοντας τα σοκάκια της Άνω Χώρας, βγαίνουμε σε χωματόδρομο, στην κορυφή του χωριού. Διασχίζουμε τον χωματόδρομο και μπαίνουμε για λίγο σε χάραξη χωματόδρομου. Ακολουθούμε το μονοπάτι στα δεξιά του χωμ. Περνάμε 2 στέρνες (μια χωματένια, όπου και πόσιμο τρεχούμενο νερό και μία τσιμεντένια) και ένα πέτρινο εικόνισμα. Περνώντας ξέφωτο, με καλλιέργεια καστανιάς και ακολουθώντας σταθερά ΝΔ πορεία, βγαίνουμε πάλι σε χωματόδρομο. Στα 100 μέτρα συναντάμε διασταύρωση χωματόδρομων και παίρνουμε τον αριστερό. Τον ακολουθούμε για 400 μέτρα και μπαίνουμε στο δασωμένο, στα αριστερά του δρόμου, σε μισοκλεισμένο μονοπάτι , μέσα στο καστανόδασος. Μετά 400 μέτρα συναντάμε πάλι διασταύρωση. Παίρνουμε τον αριστερό χωμ. και συνεχίζουμε για 200 μέτρα. Πάλι στ’ αριστερά του χωματόδρομου, μπαίνουμε σε μη ευκρινές μονοπάτι, για 200 μέτρα. Βγαίνουμε σε χωματόδρομο, απ’ όπου έχουμε οπτική επαφή με το Τσακαλάκι. Ακολουθούμε τον χωμ . και μετά 950 μ. βρίσκουμε πάλι διασταύρωση. Παίρνουμε τον δεξιό ανηφορικό χωματόδρομο και τον ακολουθούμε μέχρι το τέλος του, όπου και βρίσκουμε στάνες. Μπαίνουμε σε ρέμα στα δεξιά και βγαίνουμε σε αυχένα . Χωρίς μονοπάτι , με αρκετή κλίση και σχετικά δύσκολο, πετρώδες έδαφος, βγαίνουμε σε ράχη 80 μέτρα κάτω από την πρώτη κορυφή του βουνού (1697μ). Παρακάμπτοντας την πρώτη κορυφή, βγαίνουμε στην κορυφογραμμή και ακολουθώντας την, φτάνουμε στο Τσακαλάκι. Έχουμε ωραία θέα σε όλο τον ορεινό όγκο της Ναυπακτίας, τα Βαρδούσια, τα βουνά της Ευρυτανίας και της Τριχωνίδας.

Άνω Χώρα – Αμπελακιώτισσα – Τσεκούρα – Κρυονέρια:  Αναχώρηση από την Άνω Χώρα (1.050 μ.) όπου θα ξεκινά η πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι του Κάκκαβου με κατάληξη στην Αμπελακιώτισσα. Από την Αμπελακιώτισσα (900μ.) ανάβαση στην Τσεκούρα και κατάβαση στα Κρυονέρια (1.312μ.).

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Καταδύσεις

1366371558941

Γνωρίστε τον μαγικό κόσμο του βυθού με την ασφάλεια και τον εξοπλισμό που σας προσφέρει το Καταδυτικό Κέντρο LepantoDiveCentre (www.lepantodive.gr) .

Προγραμματίστε καταδυτικές εξορμήσεις σε πανέμορφους βυθούς, πλησίον της Ναυπάκτου και αφήστε την μεταφορά και τον εξοπλισμό σε εμάς.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Paintball

paint

Το Paintball είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά εναλλακτικά αθλήματα, που παίζεται σε παραπάνω από 100 χώρες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Αν αγαπάτε την περιπέτεια και έχετε δυνατό πνεύμα ανταγωνιστικότητας, αν σκέφτεστε γρήγορα και αποφασιστικά, τότε ελάτε και φορέστε την ειδική μάσκα, την στολή παραλλαγής, πάρτε το όπλο σας και χαθείτε στα 4 στρέμματα του ειδικά διαμορφωμένου πάρκου 5 λεπτά από την Ναύπακτο. (http://www.paint-ball.gr/)

Ξεδώστε με τον πιο ανώδυνο τρόπο και απαλλαγείτε από το στρες της καθημερινότητας. Διατίθονται αποδυτήρια για να «μεταμφιεστείτε» με την ησυχία σας, έχετε επίβλεψη (διαιτητή) από έμπειρο προσωπικό και ειδικούς προβολείς για όσους θέλουν να παίζουν και μετά την δύση του ήλιου.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ποδηλασία Βουνού

dsc_0234-gg-crop

Πανέμορφες διαδρομές συνθέτουν το ιδανικό τερέν για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας. Όλα τα μονοπάτια είναι επιμελώς σηματοδοτημένα και χάρτες με οδηγίες είναι στην διάθεσή σας. Υπάρχει η δυνατότητα lift μετά από συνεννόηση. Για πληροφορίες και χάρτες διαδρομών πατήστε εδώ.

΄΄Ξανθιά Αλεπού΄΄:  Μονοπάτι για Ποδήλατο Βουνού στην Ορεινή Ναυπακτία με αρχή τον Άη Γιάννη και τέλος την Άνω Χώρα. Βαθμός δυσκολίας μονοπατιού: 4 (για ικανούς ποδηλάτες βουνού με εμπειρία στα μονοπάτια) – 3,7km. ΄΄Κακός Λύκος΄΄: Διαδρομή για Ποδήλατο Βουνού στην Ορεινή Ναυπακτία που ξεκινά από Άνω Χώρα, περιλαμβάνει το μονοπάτι

΄΄Κακός Λύκος΄΄: διατρέχει μέρος από το μονοπάτι του Κάκαβου και επιστροφή στην Άνω Χώρα.   Βαθμός δυσκολίας 5 (για πολύ ικανούς ποδηλάτες βουνού με μεγάλη εμπειρία στα μονοπάτια, θα χρειαστεί να κουβαλήσουν το ποδήλατο σε μερικά σημεία). – 7,35km

Δασικός Άνω Χώρας: Κυκλική διαδρομή με αρχή και τέλος στην Άνω Χώρα. Δύσκολη, με αρκετές ανηφόρες και τμήμα του δρόμου σε κακή κατάσταση. Μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολη αν ένα αυτοκίνητο περιμένει το γκρουπ στην έξοδο του δρόμου από Πόδο στο τελευταίο ασφάλτινο τμήμα. 38 χλμ και πάνω από 1000μ υψομετρικά. Για δυνατούς αναβάτες. –16,2km

Κρυονέρια – Αμπελακιώτισσα: Μέτριας δυσκολίας διαδρομή με ανάβαση και κατάβαση. Χρειάζεται υποστήριξη από αυτοκίνητο. 18 χλμ με 400μ υψομετρικά – 17,4km

Ελατού – Αλποχώρι – Ελατού: Μια πολύ ωραία κυκλική διαδρομή με ανάβαση στο πρώτο τμήμα (αρκετά κουραστική) και κατάβαση στο δεύτερο, πολύ ωραία θέα στα γύρω βουνά (Βαρδούσια πανοραμική) και πορεία σε πανέμορφο δασος με ζαρκάδια κλπ. 24 χλμ συνολικά με περίπου 500μ υψομετρική ανάβαση – 23,5km

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Επίδειξη τοπικής γαστρονομίας

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-018-1024x768

Στην Άνω Χώρα, το κεφαλοχώρι της Ορεινής Ναυπακτίας, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ντόπια γαστρονομία μέσα από φαγητά που θα παρασκευάσουν οι ίδιοι. Θα ανοίξουν φύλλο για πίτα, θα κάνουν γεμιστά, τυροκουλούρες, χαλβά αλλά και ψητό στη γάστρα, οματιά και άλλα εδέσματα. Όλα αυτά θα μαγειρευτούν με πολύ μεράκι σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Παράλληλα γίνεται επίδειξη παρασκευής τσίπουρου σε καζάνι επίδειξης. Μετά το πέρας της επίδειξης και μετά από σύντομη βόλτα στο χωριό ακολουθεί γεύμα όπου  περιλαμβάνονται και τα εδέσματα που έφτιαξαν οι ίδιοι.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Kite Surf

junkpark-info1_

To Junkpark (Πάρκο Kite στη Ναύπακτο) βρίσκεται στην περιοχή του Πούντου στο Γρίμποβο. Το σημείο αυτό δεν επιλέχθηκε τυχαία από τους υπεύθυνους του Junkpark. Είναι από τις καλύτερες και ασφαλέστερες παράλιες για kite Surf στην Ελλάδα. Πολύ δυνατός και σταθερός αέρας Δυτικής διεύθυνσης κατάλληλη και για αρχάριους. Το kitesurf προέρχεται από το συνδυασμό πολλών άλλων αθλημάτων (windsurfing, waterski, wakeboard, paragliding) και από μια άποψη θα μπορούσε να θεωρηθεί η φυσική εξέλιξη του windsurfing, αφού η χρήση ελαφρύτερου εξοπλισμού προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στον αναβάτη. Ο αναβάτης χρησιμοποιεί ένα μικρό σκάφος, το οποίο οδηγεί ενώ κρατά τη μάτσα, που τον συνδέει με μακριά σχοινιά με τον αετό. Το βασικό χαρακτηριστικό, που διακρίνει το kitesurf, είναι η δύναμη της άντωσης, η τρίτη δηλαδή δύναμη, που έχει προστεθεί, με την οποία ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την έλξη του αετού προς τα επάνω, για να πραγματοποιήσει πολύ ψηλά άλματα και, κατά συνέπεια, εντυπωσιακότατους ελιγμούς. Αυτή η δύναμη είναι και το στοιχείο, που διαφοροποιεί το kitesurf από τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα, όπου ο αναβάτης χρησιμοποιεί μεν τη δύναμη της έλξης (είτε του σκάφους όπως στο wakeboard ή το water ski) είτε του πανιού (όπως στο windsurf), με τα οποία, όμως, αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και έχει περιορισμένες δυνατότητες αλμάτων, αφού η έλξη αυτή δεν τον ωθεί προς τα πάνω και, άρα, δεν έχει τα προτερήματα, που του προσφέρουν τα μακριά σχοινιά (20 – 30μ) του αετού σε συνδυασμό, πάντοτε, με τη δύναμη της άντωσης.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Rafting

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεκαέξι(16) χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, δίπλα στον Εύηνο ποταμό, βρίσκεται το Χάνι Μπανιά. Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό, χτισμένο μέσα σε μία χαράδρα. Στην είσοδο του οικισμού από Ναύπακτο προς Χάνι Μπανιά υπάρχει και το Πάρκο Αναψυχής – Υπαίθριων Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων “Rafting House“, ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Σε αυτό ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μέρος σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως Rafting, Kayak, Mountain Bike, Rappel, Αναρρίχηση, Τοξοβολία, Ιππασία, Πεζοπορία, Flying Fox, αλλά και να παρατηρήσει τη φύση ή απλά να απολαύσει το φαγητό ή το ποτό του δίπλα στο ποτάμι. H διαδρομή του ποταμού Ευήνου, 80χλμ, παρουσιάζει μια γρήγορη εναλλαγή πότε νότια, πότε δυτικά, κάποτε ανατολικά, που θυμίζει κίνηση φιδιού και γι αυτό ο θυμόσοφος λαός μας του έδωσε το όνομα Φίδαρης. Όμως μιας και διατρέχει έναν ορεινό τόπο, δέχεται το νερό αρκετών παραποτάμων και μικροχειμάρων. Οι κυριότεροι από τους παραποτάμους που ενισχύουν την πορεία του είναι ο Παλουκοβιώτικος, ο Βοτσαΐτικος, ο Κάκαβος, ο Κλεπαΐτικος, η Σκοτεινή, ο Κλεινοβίτης, ο Κότσαλος, τα Φιδάκια και ο Πόριαρης. Ο Στράβωνας, ο Απολλόδωρος και ο Πλούταρχος λένε ότι το αρχαιότερο όνομα του Εύηνου ήταν Λυκόρμας. Το όνομα αυτό είναι φανερό ότι δηλώνει την ανατολική εκκίνηση του ενώ το Εύηνος πάλι φανερώνει την ευεργετική επίδραση του ποταμού στην Αιτωλική γη, ιδιαίτερα στο νότιο πεδινό τμήμα της.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αναρρίχηση

10660089_1547556068808566_8105285238806144199_n

Στο Κρυονέρι, το όρος Βαράσοβα αποτελεί ενα απο τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία στη χώρα μας που το επισκέπτονται Έλληνες αλλά και πολύ ξένοι. Τα καρφιά ασφαλείας είναι έτοιμα πάνω στο βράχο σε πολλές διαδρομές. Ο ενδιαφερόμενος έχει επίσης εκεί πολλές επιλογές διαδρομών διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, που μπορούν να καλύψουν τα ενδιαφέροντα των πιο απαιτητικών και έμπειρων, ως αυτά των εκπαιδευόμενων αρχάριων. Η ποιότητα των βράχων της Βαράσοβας είναι εξαιρετική για αναρρίχηση. Η Βαράσοβα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δικαιολογημένα, σαν ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα. Το όρος Βαράσοβα είναι ένας ασβεστολιθικός όγκος που υψώνεται μέσα από την θάλασσα και ξεχωρίζει για τις ορθοπλαγιές του, τα κάθετα βράχια του που “βγαίνουν” μέσα από τη θάλασσα, τη χαράδρα και τους μικρούς όρμους που σχηματίζει. Οι πρώτες αναρριχήσεις στη Βαράσοβα έγιναν το 1958 -59. Ως τότε οι σκληροπυρηνικοί ορειβάτες πίστευαν πως «τα αναρριχητικά πεδία βρίσκονται στα βουνά και όχι σε παραθαλάσσιες περιοχές που ταιριάζουν σε παραθεριστές και τουρίστες».

Σήμερα η Βαράσοβα διαθέτει μερικές από τις σημαντικότερες και τις πιο δύσκολες αναρριχητικές διαδρομές της χώρας μας. Η έμφαση δίνεται πια στην υπέρβαση μεγάλων δυσκολιών (sport climbing). Νέες πολύ δύσκολες διαδρομές, εξοπλισμένες με πλακέτες, ανοίγονται στα πιο απίθανα (μη χαρακτηριστικά) σημεία. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές :

http://climbing-greece.com/el/component/k2/tag/%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%20%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%B7%CF%83%CE%B7

http://www.routes.gr/?Page=el/Climbing/Panoramas/Varasova-Kryoneri-W

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το