Ο επισκέπτης με ορμητήριο την Ναύπακτο μπορεί  μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επισκεφτεί ιστορικά σημεία όπως είναι οι Δελφοί, η Ολυμπία, το Μεσολόγγι.

Οι Δελφοί είναι ο πιο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα. Κατά την αρχαιότητα εθεωρείτο το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα εντυπωσιακά ερείπια του Ιερού του Απόλλωνα, το Μουσείο με το περίφημο χάλκινο Ηνίοχο, το άγαλμα του Αντίνοου, το αρχαίο ιερό και όλα τα γνωστά ερείπια των “Ομφαλός” (ομφαλός) του Αρχαίου κόσμου. Θα επισκεφτείτε την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, ένα ορεινό χωριό κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Παρνασσός σε υψόμετρο 950μ, και θα γευματίσετε στις παραδοσιακές ταβέρνες που υπάρχουν στην περιοχή.

Αρχαία Ολυμπία: η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Επισκεφτείτε τα εντυπωσιακά κτίσματα στα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης, συνεδρίων κ.α. Στο μουσείο θα δείτε αρχαία εκθέματα με πιο σημαντικά, τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, την Νίκη του Παιωνίου, ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη.

Μεσολόγγι: Χτισμένο σε χερσόνησο ανάμεσα στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα και σ’ αυτήν της Κλείσοβας, στις εκβολές του Εύηνου και του Αχελώου, το Μεσολόγγι εκτός από το περίφημο αβγοτάραχο, τα παστά ψάρια, τα πετάλια και τα χέλια, προσφέρει στον επισκέπτη ιδιαίτερες, καρτποσταλικές εικόνες. Βάλτε στο πρόγραμμά σας τη βόλτα στον ποδηλατόδρομο από το Μεσολόγγι προς την Τουρλίδα κατά μήκος της λιμνοθάλασσας την ώρα του ηλιοβασιλέματος με τα χρώματα των νερών και τις γραφικές πελάδες ( παραδοσιακά ξύλινα σπίτια των ψαράδων που είναι χτισμένα πάνω σε πασσάλους μέσα στο νερό ) να δημιουργούν ένα μοναδικό κάδρο. Η σημαντικότατη θέση της πόλης στις σελίδες της ελληνικής ιστορίας, με αποκορύφωμα την ηρωική έξοδο των Μεσολογγιτών τον Απρίλιο του 1826 ύστερα από πολύμηνη τουρκική πολιορκία, αλλά και η πλούσια πνευματική κληρονομιά της ( πατρίδα των Κωστή Παλαμά, Μιλτιάδη Μαλακάση, Γεωργίου Δροσίνη, Χαρίλαου και Σπυρίδωνα Τρικούπη ) αποτυπώνονται στα κυριότερα αξιοθέατά της.